Wijnreis

wijnreis

Bulgarije
7-daagse wijnreis
met verblijf in de historische en levendige stad Plovdiv

 

prijs  € 965 – € 995 p.p.

Data in 2023
Flexibel! De data voor de reis worden in overleg bepaald. Beste perioden:
– april – juni
– eind augustus – oktober

Aantal deelnemende personen
√ minimaal 6, maximaal 12

Doelgroep
De wijnreis is gericht op (een vaste groep van) minimaal 6 wijnliefhebbers  (18+).

Belangstelling? Zend een e-mailberichtje of bel mij. Zie de gegevens onder ‘contact’.

Prijs 2022/2023
€ 965,- p.p. op basis van 2 personen per kamer
€ 995,- p.p. op basis van 1 persoon per kamer

Prijs is inclusief
√ overnachtingen met ontbijt in vier-sterren hotel in Plovdiv
√ Nederlands- en Engelstalige reis- en wijnbegeleiding
√ 3 diners met bijpassende wijnen en 5 lunches
√ bezoek aan 7 wijnhuizen, inclusief proeverijen
√ vrij toegang tot de te bezoeken monumenten, musea
√ het dagelijks vervoer met chauffeur

Prijs is exclusief
√ vlucht naar en vanaf het vliegveld van Sofia, hoofdstad Bulgarije (start- en eindpunt van de wijnreis)
√ annuleringsverzekering
√ reisverzekering

Programma van de wijnreis

Dag 1
Bij aankomst op het vliegveld van Sofia, de charmante hoofdstad van Bulgarije, worden we hartelijk verwelkomd en reizen we af naar ons hotel in de stad Plovdiv. Na het inchecken kunnen we genieten van een heerlijk glas Bulgaarse wijn met enkele smakelijke snacks.

Dag 2
’s Ochtends krijgen we een rondleiding door het prachtige historische centrum van Plovdiv, waarna we ons eerste wijnhuis, Villa Yustina, bezoeken. Hier genieten we van een lunch met bijpassende wijnen op het terras, met uitzicht op het majestueuze Rhodope-gebergte. ’s Avonds worden we verwend met een welkomstdiner, inclusief bijpassende wijnen.

Dag 3
Vandaag worden we verwelkomd door de wijnmaker van Enira, opgericht door graaf Stephan von Neipperg. We proeven hier een aantal exclusieve rode kwaliteitswijnen en vervolgen onze reis naar de Karabunar regio. In een lokaal restaurant genieten we van een heerlijke lunch en bezoeken we ’s middags het wijnhuis Via Vinera. De avond kan worden besteed aan het ontdekken van de wijnbars en trendy restaurants in Plovdiv.

Dag 4
We bezoeken vandaag wijnhuis Zagreus, bekend om zijn diverse biologische wijnen gemaakt van het Bulgaarse druivenras Mavrud. We lunchen in een authentiek restaurant en bezoeken ’s middags de Abdij te Bachkovo. Terug in Plovdiv genieten we van verschillende Bulgaarse gerechten en bijpassende wijnen.

Dag 5
Op deze dag bezoeken we de Vallei van de Thracische Koningen en de Rozenvallei. Bij Château Copsa proeven we wijnen van het lokale druivenras Red Misket. Op de terugweg naar Plovdiv bezoeken we het charmante wijnhuis Sopot en proeven we vijf wijnen. ’s Avonds is er tijd om op eigen gelegenheid een ander leuk restaurant of wijnbar te ontdekken in het centrum van Plovdiv.

Dag 6
We brengen een bezoek aan wijnhuis Rumelia en proeven hier vijf wijnen. Daarna vertrekken we naar Panagyurishte voor een lunch en een bezoek aan de bijzondere gouden Thracische schat in het museum. De wijnreis wordt afgesloten met een gezamenlijk afscheidsdiner, inclusief bijpassende wijnen.

Dag 7
Na het ontbijt vertrekken we richting Sofia. Op het vliegveld nemen we afscheid van elkaar, na te hebben genoten van een unieke en bijzondere culturele wijnreis.

Organisatie

De wijnreis naar Bulgarije komt tot stand in samenwerking met een  Bulgaarse touroperator met uitstekende relaties in de Bulgaarse wijnwereld.

Extra dagen verblijf
Indien een verblijf vooraf of achteraf in Bulgarije gewenst wordt kan dat uiteraard in overleg geregeld worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een of twee dagen voor een bezoek aan Sofia.

Nuttige informatie vooraf aan de wijnreis

ANWB, praktische reisinformatie over Bulgarije (zoals over reisdocumenten en betalen)

Bulgaria Wine and Cuisine, voor enige plezierige verdieping

Nationale Toerismebureau van Bulgarije, veel toeristische informatie (Engelstalig)

Plovdiv, alle nuttige informatie op deze uitgebreide toeristische stadswebsite

Reisadvies van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken