Wijnreis

wijnreis

Bulgarije
7-daagse wijnreis
met verblijf in de historische en levendige stad Plovdiv

prijs  € 965 – € 995 p.p.

Data in 2022/2023
Flexibel! De data voor de reis worden in overleg bepaald.

Aantal deelnemende personen
√ minimaal 6, maximaal 12

Doelgroep
De wijnreis is gericht op een vaste groep van minimaal 6 elkaar al kennende wijnliefhebbers.

Belangstelling? Zend een e-mailberichtje of bel mij. Zie de gegevens onder ‘contact’.

Prijs 2022/2023
€ 965,- p.p. op basis van 2 personen per kamer
€ 995,- p.p. op basis van 1 persoon per kamer

Prijs is inclusief
√ overnachtingen met ontbijt in vier-sterren hotel in Plovdiv
√ Nederlands- en Engelstalige reis- en wijnbegeleiding
√ 3 diners met bijpassende wijnen en 5 lunches
√ bezoek aan 7 wijnhuizen, inclusief proeverijen
√ vrij toegang tot de te bezoeken monumenten
√ het dagelijks vervoer met chauffeur

Prijs is exclusief
√ vlucht naar en van het vliegveld van Sofia, hoofdstad Bulgarije (start- en eindpunt van de wijnreis)
√ annuleringsverzekering
√ reisverzekering

Programma van de wijnreis

Dag 1
Na een hartelijk welkom op het vliegveld van Sofia, hoofdstad van Bulgarije, reizen we naar ons hotel in de stad Plovdiv. Na aankomst in het hotel is er voor de liefhebber tijd voor een glas Bulgaarse wijn met enkele kleine snacks.

Dag 2
In de ochtend krijgen we een rondleiding door het fraaie historische centrum van Plovdiv. Na de rondleiding bezoeken we ons eerste wijnhuis, Villa Yustina. Op dit wijnhuis wordt tevens een lunch met bijpassende wijnen geserveerd. Het terras van het wijnhuis biedt een fraai uitzicht op het Rhodope gebergte. Na terugkomst genieten we van een welkomstdiner, inclusief wijn.

Dag 3
De wijnmaker van het wijnhuis Bessa Valley, opgericht door graaf Stephan von Neipperg, zal ons vandaag verwelkomen en kennis laten maken met een aantal van hun uitsluitend rode kwaliteitswijnen. Onze tocht vervolgt zich naar de Karabunar regio. In een lokaal restaurant zal de lunch worden genuttigd. In de middag bezoeken we het wijnhuis Via Vinera. De avond kan worden benut om op eigen gelegenheid Plovdiv te ontdekken met haar wijnbars en trendy restaurants.

Dag 4
Wijnhuis Zagreus staat vandaag op onze lijst. Het wijnhuis is bekend om zijn diverse organische wijnen gemaakt van het Bulgaarse druivenras Mavrud. De lunch wordt in een authentiek restaurant genuttigd. In de middag wordt de Abdij te Bachkovo bezocht. Terug in Plovdiv zullen we diverse gerechten van de Bulgaarse keuken proeven, inclusief bijpassende wijnen.

Dag 5
Op deze dag bezoeken we de Vallei van de Thracische Koningen en de Rozenvallei. De gastheer en gastvrouw van Château Copsa ontvangen ons deze dag. Hier treffen we wijnen aan van het lokale druivenras Red Misket. Op de terugweg naar Plovdiv doen we het charmante wijnhuis Sopot aan en proeven een vijftal wijnen. De avond kan worden gebruikt om zelf in het centrum van Plovdiv nog een leuk ander restaurant te ontdekken.

Dag 6
Een bezoek aan wijnhuis Rumelia is gepland. Er worden vijf wijnen geproefd. Na afloop vertrekken we naar Panagyurishte. Hier wacht ons een lunch en een bezoek aan de bijzondere gouden Thracische schat in het museum van Panagyurishte. In de avond sluiten we de wijnreis af met een gezamenlijk afscheidsdiner, inclusief wijnen.

Dag 7
Na het ontbijt vertrekken we richting Sofia. Op het vliegveld van Sofia nemen we afscheid van elkaar en hebben we genoten van een unieke en bijzondere culturele wijnreis.

Bulgaria Wine Tours
De wijnreis naar Bulgarije komt tot stand in samenwerking met de  Bulgaarse touroperator Bulgaria Wine Tours, samenwerkingspartner van Nout’s Wijnwereld.

Extra dagen verblijf
Indien een verblijf vooraf of achteraf in Bulgarije gewenst wordt kan dat uiteraard in overleg geregeld worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een of twee dagen voor een bezoek aan Sofia.

Nuttige informatie vooraf aan de wijnreis

ANWB, praktische reisinformatie over Bulgarije (zoals over reisdocumenten en betalen)

Bulgaria Wine and Cuisine, voor enige plezierige verdieping

Nationale Toerismebureau van Bulgarije, veel toeristische informatie (Engelstalig)

Plovdiv, alle nuttige informatie op deze uitgebreide toeristische stadswebsite

Reisadvies van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken