Bulgarije

Bulgarije: meer dan de moeite waard om te ontdekken en te beleven!

Als wijnliefhebber moet je zeker Bulgarije ontdekken – een land dat bekend staat om zijn diversiteit aan landschappen en klimaten die een perfecte omgeving bieden voor wijnbouw. Met twee erkende herkomstgebieden en tien verschillende subregio’s heeft het land talloze mogelijkheden voor de wijnproductie. Hier worden niet alleen internationale druivenrassen zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay en Cabernet Sauvignon verbouwd, maar ook inheemse druivenrassen zoals Mavrud, Melnik, Pamid en Sandanski Misket, die unieke en onvergetelijke smaken bieden.

Neem een kijkje op de website van Andrey Andreev voor een goed overzicht van de diverse inheemse druivenrassen.

Bulgarije en Kwaliteit!

Ik ben ervan overtuigd dat Bulgaarse wijnproducenten fantastische wijnen maken van hoge kwaliteit. Als enthousiaste wijnspecialist deel ik mijn kennis en passie graag met andere wijnliefhebbers door hen kennis te laten maken met deze bijzondere wijnen.

Ik ben niet alleen dol op de wijnen uit Bulgarije, maar ook op de omringende landen zoals Albanië, Moldavië, Roemenië en Noord Macedonië, waar men zich onderscheidt met inheemse druivenrassen en een interessante wijnontwikkeling doormaakt.

Ontdek de wijnen van Bulgarije door een wijnproeverij te organiseren, een wijn in de webshop te bestellen of deel te nemen aan een wijnreis.

Bulgarije