Bulgarije

Bulgarije: meer dan de moeite waard om te ontdekken!

Bulgarije is een fantastisch wijnland. Er zijn talloze mogelijkheden voor de  wijnbouw dankzij de enorme diversiteit van het landschap. Denk daarbij aan het Balkangebergte, het Rhodopegebergte, de Donauvlakte, rivieren zoals de Donau en de Struma, de ligging aan de Zwarte Zee en de diverse klimaatgebieden (van land- tot mediterraan).

Er zijn twee erkende herkomstgebieden (IGP Danubian Plain en IGP Thracian Lowlands) en daarbinnen tien verschillende (niet formele) subregio’s. In deze regio’s worden naast de bekende internationale druivenrassen, zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Malbec ook een aantal inheemse druivenrassen verbouwd. De meest bekende zijn Mavrud, Melnik, Pamid en Sandanski Misket. Op de website van Andrey Andreev is een goed overzicht te vinden.

Bulgarije en Kwaliteit!

Ik ben heel erg overtuigd van de kwalitatieve ontwikkelingen van de Bulgaarse wijnproducenten en hun wijnen. Het leidt ertoe dat ik met groot enthousiasme diverse wijnen bij wijnliefhebbers onder de aandacht wil brengen.

Ik reis ook heel graag naar het land, maar ook naar de omringende landen, zoals Moldavië, Roemenië, Noord Macedonië. In al deze landen is er een interessante wijnontwikkeling gaande en probeert men zich te onderscheiden met ‘eigen’ inheemse druivenrassen.

Kennis maken met Bulgarije? Denk dan eens aan een wijnproeverij of een wijnreis die ik samen met de Bulgaarse touroperator Bulgaria Wine Tours aanbied.

Bulgarije